CURSUS SPORT VOET

Deze cursus is bedoeld voor alle pedicures (dus niet alleen de medisch pedicures of pedicures plus) die hun kennis willen vergroten op het gebied van voetverzorging en preventie in de sportzorg. Dit kan zijn: de pedicure die verbonden is aan een sportclub, maar ook de pedicure die zelf sport, sportende familie/kennissen heeft of gewoon veel sporters in de eigen praktijk tegenkomt. In de cursus komen de volgende onderdelen aan bod: anatomie, van lopen tot hardlopen waarin uitgebreid wordt ingegaan op de biomechanische termen voor belasting, het observeren/opmeten/analyseren van het lopen en wat de gevolgen van een afwijkende afwikkeling zijn, er wordt ruim aandacht besteedt aan sportblessures, klachten/symptomen/onderzoek, therapieën en verwijzen. Er is veel aandacht voor preventie op gebied van de juiste sportschoen/sok/noppenprofiel/taping/braces. Ook gaan wij zeer uitgebreid in op het sporten voor risicogroepen. Er wordt ook nog even stilgestaan bij de eigen bedrijfsvoering als sportpedicure. Het praktijk gedeelte bestaat uit oa.

het aanleggen van een aantal (preventieve) tapings, vetertechnieken, beoordelen van sportschoenen, afnemen van sportanalyse, stabiliteitsoefeningen en voetmassage. Na succesvol afronden van deze cursus, ontvangt u een certificaat.Opbouw CURSUS

De cursus duurt totaal 30 uur, waarvan 16 uur theorie en 14 uur praktijk. Voor huiswerk en zelfstudie dient u rekening te houden met ongeveer 8 a 10 uur.

Accreditatiepunten:  MP: 12(Voetzorg: 6/ Kwaliteitsbewust handelen: 3/ Professionaliteit: 3) / DV/RV: 12/

DV of RV: 9  CURSUSDATA
  Dagcursus start: datum volgt
  Duur: 5 lessen
  Tijd: van 10:00 uur tot 14:00 uur
 
  Avondcursus start: datum volgt
  Duur: 5 lessen
  Tijd: van 18:00 uur tot 22.00 uur.

 

Deze cursus bevat GEEN examen.

Na afronding van deze cursus ontvangt u een certificaat.KOSTENOVERZICHT

 Dag of avond cursus - 5 lessen
  Lesgeld: € 499,- 
  Dit is inclusief alle materialen die tijdens de lesdagen    worden gebruikt.
 
  Lesboek: € 45,- (dit is voor eigen gebruik)

Let op! Alle prijzen zijn onder voorbehoud, lesgeld zit geen BTW op.